KBSA svim građanima BiH čestita Dan nezavisnosti!

zastavarepublikebosneihKongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA), krovna organizacija američkih i kanadskih Bošnjaka, čestita svim građanima BiH, 1. mart Dan nezavisnosti naše jedine domovine, Bosne i Hercegovine.  Sa nadom u bolju budučnost, sjećamo se historijske deklaracije nezavisnosti demokratske, suverene, samostalne, i cjelovite republike Bosne i Hercegovine,  poštivajući referendumom izraženu volju građana BiH. Na referendum o nezavisnosti, od 64 posto građana BiH koji su glasali, apsolutna većina od 99.44 posto je glasala “za”. Također se sjećamo svih onih koji su izgubili svoje živote u agresiji na BiH i genocidu nad njenim građanima.

Upravni Odbor KBSA svim građanima BiH čestita Dan nezavisnosti uz poziv da prigodnim manifestacijama u svojim sredinama obilježimo ovaj praznik i svojom aktivnošću učinimo sve da ovaj datum bude priznat i obilježavan na čitavom teritoriju Bosne i Hercegovine.

Radimo zajedno za bolju i svjetliju budućnost BiH kao građanske države, članice NATO pakta, Europske unije, i bez entiteta. KBSA želi svim građanima sretan praznik, Dan nezavisnosti.

Upravni Odbor KBSA