Prva Konferencija BiH Dijaspore u Evropskom Parlamentu

Prva Konferencija BiH Dijaspore u Evropskom Parlamentu “Bosna i Hercegovina i Evropska Unija:  Proslost, Sadasnjost, i Buducnost”

Tri dana prije opcih izbora u Bosni i Hercegovini, Holandski clan Evropskog Parlamenta Emine Bozkurt održati ce konferenciju u Evropskom Parlamentu u Briselu o integraciji BiH u Evropskoj Uniji. Ova konferencija je zajednicka inicijativa Mladi BiH, krovne organizacije Mladih iz Bosne i Hercegovine u Holandiji, Platforme BiH i Evroparlamentarke Emine Bozkurt, izvjestiteljke o Bosni i Herzegovini za Socijal Demokrate u Evropskom Parlamentu.

Gradjani Bosne i Hercegovine ce izabrati novu vladu treceg oktobra 2010. Želja Mladi BiH, Platforme BiH i Emine Bozkurt je da integracija Bosne i Hercegovine u Evropskoj Uniji bude u prvom planu nove vlade. Tokom konferencije ce se razmjenjivati mišljenja sa EU i BiH zvanicnicima, non-profit organizacijama, aktivistima, gradjanima i mladima. Ova konferencija ce oznaciti pocetak zastupanja interesa Bosanske dijaspore u Evropskoj Uniji i nudi platformu za dalje upoznavanje i medjusobnu saradnju.

Šta ce biti Evropske ambicije nove vlade Bosne i Hercegovine? Šta ce to znaciti za Bosansku dijasporu u Evropi? Koju ulogu može dijaspora da igra za Evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine? Ovo su samo par pitanja koje ocekujemo da budu odgovorena za vrijeme konferencije u Briselu na kojoj ce biti glavni gost Valentin Inzko, Visoki Predstavnik medjunardone zajednice u Bosni i Hercegovini.

Srdacno Vas pozivamo da prisustvujete ovom važnom dogadjaju. Možete se prijaviti putem slanja e-maila na slijedecu e-mail adresu:

konferencija.europskiparlament@gmail.com

U e-mail trebate ukljuciti vaše ime, datum i mjesto rodjenja, broj licne karte ili pasoša. Prijave se mogu najkasnije poslati do 21og septembra zbog sigurnosnih mjera u Parlamentu. 

Datum konferencije: 30 septembar 2010
Vrijeme: 15.00 – 17.30 sati
Lokacija: European Parliament Building JAN 4Q1,
Rue Wiertz / Wiertzstraat B- 1047 u Briselu

Prva Konferencija BiH Dijaspore u Evropskom Parlamentu