Otvoreno Pismo Dragi Kalabiću

Otvoreno Pismo Dragi Kalabiću

Drago Kalabić
Trg BiH 1
7100 Sarajevo

Gospodine Kalabiću,

Razmišljali smo kako da Vas oslovimo na početku ovog pisma jer očito je da nas naša kultura i odgoj na jednoj i Vaše djelovanje i djela na drugoj strani dovode u nedoumicu da li početi sa gospodine ili sa vojvodo. Očito odlučili smo se za naš dobri kućni odgoj ,mada to svojim djelovanjem uopšte ne zaslužujete kao što ne biste bili vrijedni naše pažnje da ne radite na gore navedenoj adresi koja Vam jedino priskrbljuje nekakvu bitnost.

Od člana Predstavničkog doma Parlamenta BiH svi normalni ljudi očekuju konstruktivan doprinos ukupnim odnosima u BiH. Vi radite sve što je u suprotnosti sa takvim očekivanjima. Umjesto pomirenja Vi nudite mržnju, umjesto budućnosti pokrećete točak u prošlost, umjesto izgradnje države od koje udobno živite Vi činite sve da je srušite ,umjesto narod Vi služite vožda.

Pitamo se je su li razlog tome politički porazi ideologije koju zastupate ili lična patološka mržnje. Na kraju, zaključili smo -u pitanju je obadvoje.

Razumijemo, nije lahko boriti se za Kosovo kada ga je i Srbija de facto otpisala, nije lahko prihvatiti činjenicu da Sud u koji ste polagali puno nade ne presudi po Vašoj želji. Nije lahko sam rušiti nešto što svi drugi svakim danom obnavljaju i učvršćuju.Teško je biti Sizif. Nije lahko shvatiti da su Britanci dosta hladni i sebični. Više im stalo do digniteta njihovog suda već do jeftine političke farse u režiji beogradskog pravosuđa. “Nepravda pa to ti je” što bi rekao Kalimero. Izvinjavamo se Kalimeru.

Evropa kaže nema nezavisne Dodikove. Politički konkurenti prije Vas shvatili realnost Šta ako i narod shvati? E, tu dobro dođe burka, da se narod malo zastraši, kao da mu stravina nedostaje, da se pokaže kako se brani srpstvo, pravoslavlje ,srpska, Dodik, plata ili što već branite. Kada strahu dodate mržnju uspjeh je zagarantovan ako ništa drugo ono na platnom spisku Dejtonske BiH. Šta Vas briga što narod nema šta jesti, neka živi od mržnje, u strahu, jer jedino tada racionalno misliti ne može. A zašto bi i mislio kad su tu izabrani koji najbolje znaju. Birači kao rezultat imaju: umjesto Evrope – vlastiti tor, umjesto eura- ni fening, umjesto kazališta -miting na trgu ,umjesto restorana ili vlastite kuhinje-kontejner,umjesto odlaska na radno mjesto -odlazak na groblje da se pomoli žrtvi vlastitog pogrešnog političkog izbora.

Znamo da Vas sve ovo jako brine ,danima ste tražili uzrok i gle čuda on se sam pojavio u skupštinskim klupama prekriven zarom. Baš u predvorju iste one sale sa čije govornice Vas skriveni politički idol izjavi kako će jedan narod biti uništen. Da mu se san ostvario Vi se danas ne bi ste morali bojati prekrivene žene. Gdje nestade balkanska muškost?

Utopi se u mržnju koja progovori.Da gospodine Kalabiću to je govor mržnje a ne slijeđenje primjera nekih Europskih država što nemušto pokušaste iskoristiti kao alibi. Čudno zar ne,ta Evropa koja se urotila protiv Srba, sada je uzor?! Još samo kada bi i ona pristala da u vlastitom Parlamentu ugosti Karadžića i Mladića sa “fantomkom”(barem na slici) niko ne bi bio sretniji od Vas. Ne bi Vas trebalo tjerati, Vi bi ste trčali u tu Evropu a i NATO bi postao saveznik.

Probudite se gospodine Kalabiću, skinite zar sa vlastitih očiju i uma pa ćete vidjeti da je burka samo odjeća koja je drugačije dizajnirana od one koju Vi nosite.

Mržnja nikom dobra nije donijela a mi Vama dobro želimo samo ne u zgradi i na plati obezbijeđenoj na račun poreskih obveznika od kojih neki burku vole.

Sa nekima se čak i rukujete u zgradi Parlamenta. Nakon onoga što ste izjavili ne preostaje nam ništa drugo do da ih pozovemo da sa Vama prekinu svaku komunikaciju, čak i, zbog njihove bezbjednosti (fantomka, momci sa Romanije) bivanje u istoj prostoriji dok se ne izvinete i organima predate “fantomku”.

Za momke sa Romanije nemate potrebe jer i bez njih sjenka Karadžića sa Vama je prisutna u Parlamentu.

Nadamo se da će glasači zbog Vaše “bezbijednosti” odlučiti da Vas više ne izlažu opasnosti.

 UO KBSA