KBSA Osuđuje Napad na Web Magazin Bošnjaci.net

KBSA Osuđuje Napad na Web Magazin Bošnjaci.netSaopćenje za javnost: Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) osuđuje i protestira protiv hackerskih napada na magazin Bošnjaci.net. KBSA smatra da su ti zločinački napadi na web magazin Bošnjaci.net planski i direktno upereni protiv Bošnjaka.

Time se po svaku cijenu želi spriječiti sloboda govora i iznošenje istine o agresiji na Bosnu i Hercegovinu i genocidu nad Bošnjacima, te o direktnim i indirektnim počiniteljima istih zločina. Napadi protiv bošnjačkih medija su napadi na jedinstvenu, demokratsku, neovisnu, suverenu državu Bosnu i Hercegovinu i otvoreno, slobodno i civilno društvo. To su direktni napadi na sve tekovine suvremene demokracije, ljudskog društva i civilizacije.

Također osuđujemo izjavu Mitropolita dabrobosanskog Nikolaja pred pravoslavni Božići u vezi urednika Bošnjaci.net, gosp. Esada Krcića. Umjesto poruke mira uz ovaj sveti blagdan, vjerski poglavar šalje poruku prijetnje Bošnjacima koji šire istinu o agresiji i genocidu u BiH.

Mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju poručujemo u ime 350,000 Bočnjaka u SAD i Kanadi prognanih iz svojih domova, a kao rezultat genocida i velikosprske agresije da je prošlo vrijeme zastrašivanja Bošnjaka, da je prošlo vrijeme šutnje, da Bošnjaci neće stati govoriti o genocidu nad Bošnjacima. Prošlo je vrijeme poltronstva i bošnjačke sutnje. Mi imamo odgovornost prema historiji i budućim generacijama da se pamti uloga Srbije i Srpske pravoslavne crkve i komšija u genocidu i agresiji počinjenom ne samo nad Bošnjacima u BiH nego i nad bosanskim Hrvatima i drugim narodima iz Bosne i Hercegovine, Sandžaka i Kosova.

Strategija uništavanja Bošnjaka nastavlja se i danas što je očigledno i sa posljednjom odlukom Srbije da se Sandžak podijeli na dvije statističke jedinice.

KBSA podržava sve pro-bošnjačke medije koji šire istinu o Bosni i Hercegovini, i pozivaju sve prijatelje Bosne i Hercegovine da daju podršku medijima poput Web magazina Bosnjaci.net.

UO KBSA