Bošnjaci.Net ponovo na udaru hackera

Obavještavamo javnost da je Web magazin “Bošnjaci.Net” ponovo na udaru hackera.

Naime jučer u 8:30 ujutro je počeo još jedan napad tipa “DDoS” na server na kojem se nalazi web stranica Bošnjaci.Net. Iako napad još uvijek traje sa istim intezitetom, nastojimo se odbraniti od napadača. Uporedo sa tim nastojimo se što prije vratiti na internet kako bi uz kurban-bajramske mubarek dane opet bili sa svojim čitaocima.

Naime, napadači su putem “DDoS” poslali ka nešem serveru ogroman broj zahtjeva, odnosno konekcija koje zaguše server Bošnjaci.Net, time ga zatrpavaju većom količinom informacija nego što može da obradi.

Smatramo nepotrebnim ponavljati i naglašavati odakle su dolazili dosadašnji pa i ovaj napad. Ali hoćemo naglasiti da su svi ti pokušaji uzaludni, jer niko nas neće i ne može spriječiti i obezhrabriti u prezentiranju istine svijetu o Bosni i Hercegovini, Sandžaku i Bošnjacima.

Molimo vas da ovu informaciju o ometanju rada Bošnjaci.Net objavite ili je pak proslijedite na što više adresa kako bi javnost bila upoznata da je jedan od najčitanijih elektronskih medija na bosanskom jeziku na udaru cyber kriminalaca koji ne samo da ga ometaju u radu već ga žele potpuno uništiti.

Ujedno svima koji bajramuju želimo Bajram šerif mubarek olsun!

S poštovanjem,

Esad Krcić,
Gl. urednik Bošnjaci.Net