Izložba Pod Nazivom "Masovne Grobnice u BiH" 10 Jula 2009

Izložba Pod Nazivom "Masovne Grobnice u BiH" 10 Jula 2009Povodom obilježavanja Evropskog dana sjećanja na genocid u Srebrenici, u petak, 10. jula 2009. godine, s početkom u 21:00 h, u zgradi Vijećnice u Sarajevu održat će se svečano otvaranje izložbe pod nazivom “Masovne grobnice u BiH”.

Organizatori izložbe su Muzej Sarajeva i Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine. Izložba će biti postavljena do 20. jula 2009. godine, u periodu od 10:00 h do 21:00 h.

Na ovoj izuzetno važnoj i dirljivoj izložbi posjetioci će imati priliku da pogledaju brojne potresne fotografije autora Muhameda Mujkića, te ostale, do sada neviđene, materijale sa istraživanja i iskopavanja masovnih grobnica širom BiH, kojima su zabilježena stradanja Bošnjaka u Srebrenici, Foči, Višegradu, Zvorniku, Bratuncu, Hercegovini i svim drugim bh. stratištima u periodu ’92-’95. godine. Centralnu poziciju izložbe zauzeće mapa na kojoj su obilježena sva stratišta širom Bosne i Hercegovine, a biće upriličene i projekcije filmova o stradanjima bosanskog stanovništva.

Realizaciju izložbe putem sponzorstava snažno su podržali: Poslovni forum članova Islamske zajednice u BiH (bIZ Klub), MHS, VGT, Bam Card, Sarajevska pivara, Europlakat, Općina Novo Sarajevo, Općina Centar, Bosna-S Oil Services Company, Plava poliklinika, Cafe Kultura, Saradent, BBI Centar, Glock Sigurnost, 5D CADD Sarajevo, Gong, Rama Glas.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva. Medijsko pokroviteljstvo izložbi pružiće NTV Hayat, TV SA, Dnevni avaz i časopis Global.

Pozivamo Vas da prisustvom na izložbi zajednički posvjedočimo istinu i da se tako obavežemo na istrajavanje u potrazi za pravdom.

Promotivni film izložbe možete pogledati ovdje.
Preuzeto sa: www.bizklub.ba