Saopćenje: Uspostavljena Koordinacija KBSA – Washington

(Skinite u PDF Formatu)

SAOPĆTENJE ZA JAVNOST KOORDINACIJE
Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike – WASHINGTON

25. aprila 2009. godine u Seattle-u je osnovana Koordinacija KBSA za državu Washington. Ovo je logičan rezultat dugogodišnje želje Bošnjaka iz države Washington da se uključe u aktivan rad i doprinesu misiji Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Saopćenje: Uspostavljena Koordinacija KBSA – WashingtonNa inicijativu veće grupe Bošnjaka, pretežno iz Tukwila, Burien, Sea-Tac, Seattle, Bellevue, Kirkland, Lynnwood, Redmond, a i uz poruke ohrabrenja i podrške UO KBSA, osnivačku sjednicu sazvao je i pripremio Osnivački Odbor KBSA-WA. Na ovoj sjednici je informativno raspravljano o statutu KBSA, o organizovanju i eventualnom učešću Bošnjaka države Washington u radu i razvijanju cjelokupne organizacije i misije KBSA. Na sjednici je izabran Upravni Odbor, kojemu je dat mandat da bira predsjedništvo i organizuje odlazak predstavnika na redovnu Skupštinu KBSA u Jacksonvile, FL, 23. maja 2009.

U ovaj Odbor, prijedlogom i glasanjem prisutnih Bošnjaka, izabrani su: Aziz Ramović, Haris Šuko, Vahid Šuta, Amir Arslanagić, Nihad Zukanovic, Hašim Sejfić, Ismet Bešić i Damir Nizamić. Izražena je i želja o mogućnostima proširenja ovog Odbora, iz reda članova kulturnih, vjerskih i sportskih organizacija, koje budu težile suradnji sa KBSA.

U daljnjem razvoju aktivnosti oko KBSA-WA, članovi Upravnog Odbora su se sastali u Redmondu, WA – 29. aprila 2009. Ovom prilikom se diskutovalo o Statutu, opcijama oko organizacije, kadrovskim raspodjelama te o dolasku na Skupštimu KBSA u Jacksonville, a potom je UO KKBSA-WA izabrao predsjedništvo u sljedećem sastavu: Haris Šuko – predsjednik, Aziz Ramović – podpredsjednik, Amir Arslanagić – sekretar i Damir Nizamić – blagajnik. Odlučeno je da nas na Skupštini KBSA predsavljaju Vahid Šuta i Haris Šuko. Naredna sjednica Odbora je predviđena nakon povratka ovih članova sa Floride.

Koordinacija Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike – Washington je registrovana kod ”Secretary of State – WA” u petak, 8. maja 2009.

Bošnjaci države Washington (kojih se smatra da ima oko 5500) se nadaju da će aktivnosti KKBSA-WA dati veliki doprinos u ostvrenju misije KBSA – u cilju uspostavljanja pravde, zakona i boljeg života za sve građane u našoj Bosni i Hercegovini.

UO KKBSA WASHINGTON