"Patriotske Snage" Demantuju Srpska Dezinformiranja Javnosti

"Patriotske Snage" Demantuju Srpska Dezinformiranja Javnosti„Patriotske snage“ demantuju saopćenja koja dolaze od strane srpskih predstavnika, na osnovu plakata „Bosna umire“ koji se pojavio 17.03.2009. godine na javnoj raspravi o amandmanu za Brčko distrikt u Parlamentu BiH.

Saopćenja za javnost prezentirana u pojedinim srpskim medijima su okrenuta u pravcu dezinformiranja javnosti, te se ovom prilikom ograđujemo od izjava gdje smo prozvani „radikalnim grupama“ i da „pozivamo u rat“.

Ti mediji se koriste metodom velikosrpske politike nasilja, prijetnji i poziva na linč svih onih koji se usprotive velikosrpskom projektu. Mi želimo da ukažemo javnosti na pojedine laži i obmane koje dolaze sa strane tzv. RS koji od početka 90-tih da spomenuti istinu pretvaraju u laž, a laž u istinu. Naš dosadašnji rad je bio u duhu patriotizma i Bošnjaštva i svi oni koji posjećuju naše web stranice i upoznati su sa našim radom znaju o čemu govorimo.

Na plakatu ne postoje riječi rat i poziv u rat. Na plakatu jasno piše citiramo: „…javnim protestom, pisanjem i slanjem pisama…“ pozivima građana i patriota Bosne i Hercegovine (BiH) „perima u boj“ za opstanak BiH. Recite nam šta je to laž na našem plakatu? Niko ne može da ospori da je RS je genocidna tvorevina koja je nastala na krvlju Bošnjaka i etničkim čišćenjem. Svakodnevno su Bošnjaci povratnici maltretirani, terorisani u manjem bh entitetu, te se napadaju, čak i pale obnovljeni vjerski objekti, te se prijeti se otcjepljenjem od BiH.

U isto vrijeme srpska nevladina ratnohuškačka organizacija ”Izbor je naš”, svakodnevno lijepi plakate po tzv. RS-u o otcijepljenju, pripajanju sa Rusijom. Istu državni službenici primaju u svoje vladine prostorije. Četnici iz udruženja „Ravnogorski četnički pokret“ se neki dan okupiše u Višegradu, tzv. ”draževini” u uniformama četničke vojske. U Višegradu je ubijeno više hiljada Bošnjaka u zadnjem genocidu iz 90-ih godina od strane četnika. To su uistinu ratnohuškački i agresorski pohodi na suverenu i neovisnu BiH.

Problem nisu plakati koji upozoravaju narod Bosne da ne dozvole raspad ove zemlje i gdje srpski političari iz BiH ne priznaju državu i državne isntitucije BiH.

Plakati i letci su pogledi patriota Bosne i Hercegovine koji uočavaju našu realnost i samim time izražavamo svoju odlučnost i neprihvatljivost „Prudskog sporazuma“, jer smatramo da je to samo dalje komadanje i djeljenje Bosne i Hercegovine što je za nas neprihvatljivo i to nikad nećemo dozvoliti. Suvišno je pricati o pedlju BiH kada je za nas i jedan milimetar zemlje Bosne i Hercegovine neupitan!

Potrebno je obznaniti da iza pomenutih udruženja, organizacija i web portala ne stoji vladina/ nevladina, organizacija, stranačka politička stranka ili čovjek kao pojedinac. Iza našeg naziva „Patriotske snage“ stoje na stotine hiljada patriota Bosne i Hercegovine koji žive u zemlji i u dijaspori. Najjače snage kao je što je Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike čiji rad je sasvim u skladu sa principima zdrave zapadne demokratije su pod napadom srpskog ekstremizma, kojima smeta demokratsko djelovanje i rad bošnjačkih patriota.

Na kraju političarima iz manjeg bh entiteta poručujemo, ako ne poznaju Ustav svoje zemlje da ga opet pročitaju. Svako ima demokratsko pravo iznošenja slobode govora, što je predviđeno i samim Ustavom Bosne i Hercegovine. Mi koristimo to pravo, da svima kažemo da je nama patriotima ipak stalo do države Bosne i Hercegovine.

Press “Patriotske snage”