Prof. Emir Ramić Pohvaljuje Rad Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike

Prof. Emir Ramić Pohvaljuje Rad Kongresa Bošnjaka Sjeverne AmerikeSljedeća zahvalnica, koju prenosimo u cjelosti, je poslata Upravnom Odboru Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike od Prof. Emira Ramića:

Postovani clanovi UO KBSA;

Sa zanimanjem sam pratio rad Skupstine – Konvencije KBSA u Jax. Veoma sam sretan sto ste uradili ogroman posao, zacrtali novu = mnogo bolju buducnost KBSA, jedine krovne organizacija sjevernaoamerickih Bosnjaka koja je sada sa vama jos vise najaci stub bosnjacke i bosanskohercegovacke bitnosti i bitisanosti na ovim prostorima i sire.

Novi UO KBSA na celu sa Harisom je odlicna garancija da ce KBSA biti jos jaci i snazniji, da ce postati najbitniji faktor sjevernoamerickih Bosnjaka i sire. Program zadataka koga ste usvojili i druga prateca dokumenta su jasna odgovor svima da KBSA ima svijetlu buducnost, da KBSA ima jasnu strategiju rada i jasnu viziju djelovanja jer radi na talasima istine i pravde za dobrobit sviju nas. Hvala vam na tome. Svojim ponasanjem u Jax ste pokazali ne samo ljudskost i patriotizam, vec i politicku i moralnu zrelost i mudrost da predvodite americke i kanadske Bosnjake.

Kao sto sam vam vec jednom rekao ja ostajem sa vama u vasoj izvanredno vaznoj misiji u izvanredno vaznom vremenu za Bosnjake i BiH.

Takodje ovu priliku koristim da cestitam domacinima koji su vas ugostili i sve tako lijepo pripremili za vas boravak.

Hvala vam na vasem radu zahavaljujuci kome je danas KBSA jos jaci i pored neljudskih nasrtaja pojedinaca na njega, koji ce ubrzo biti proslost i jedna zalosna, neljudska prica, bacena na tamnu stranu historije sjevernoamerickih Bosnjaka.

S postovanjem

Emir Ramic