KBSA pismo Predsjedništvu BiH

KBSA pismo Predsjedništvu BiH

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) je pismom zatražio od Predsjedništva Bosne i Hercegovine jačanje diplomatskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih američkih država i Kanade.

KBSA je posebno zatražio uvođenje institucija Počasnog konzula u navedenim državama, smatrajući da je to najbolji put da se ojača ekonomska, akademska, kulturna, naučna, sportska i politička veza države Bosne i Hercegovine sa Sjedinjenim američkim državama i Kanadom. 

U pismu se između ostalog navodi da je u svome radu KBSA prezentirao američkom i kanadskom društvu najbolje vrijednosti bosanskohercegovačkog društva i države, ideju i zavjet demokratske, slobodne, suverene, nezavisne i pluralne države Bosne i Hercegovine, ali i njen duh kao specifičan, prepoznat i univerzalan znak koji ne samo da toleriše, već uvažava i pomaže drugog i drugačijeg. 

Kao nacionalna organizacija američkih i kanadskih Bošnjaka, KBSA smatra da je došlo vrijeme da se diplomatski odnosi između Sjedinjenih američkih država i Kanada sa Bosnom i Hercegovinom podignu na veći nivo.

Informativna služba KBSA