KBSA osudjuje prijetnje i napade na IGK i Direktora Ramica

KBSA osudjuje prijetnje i napade na IGK i Direktora Ramica

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike, krovna organizacija američkih i kanadskih Bošnjaka, najoštrije osuđuje prijetnje i napade na IGK i njegovog direktora Emira Ramića.Iza ovih napada stoji antibosanska koalicija sastavljena od negatora zločina agresije i genocida na RBiH i negatori države BiH.

Antibosanska koalicija koja je posebno aktivna u Sjevernoj Americi djeluje sve agresivnije protiv države BiH. U antibosanski lobi su uključeni neprocesuirani ratni zločinci sa lažnim identitetima. Na njihovoj listi su sve organizacije i pojedinci, koji su se na bilo koji način suprostavili njihovom šovinističkom antibosanskom djelovanju.

Na glavnom udara antibosanskih snaga našao se IGK i njgov direktor akademik Emir Ramić. Osnovni razlog za napade je sve efikasniji rad IGK. Najvažniji projekat antibosanske koalicije u Sjevernoj Americi je propaganda i diskreditacija Bošnjaka koji se žele okarakterizirati kao”strani element”, a sve u cilju separatističkih težnji za podjelom države BiH.

KBSA javno osuđuje ovakve napade na IGK i njegovog direktora akademika Emira Ramića, daje im punu podršku u titansko donkihotskom zadatku, otkrivanju i rasvjetljavanju zločina i zločinaca počinjenih u BiH tokom agresije, koji se još kriju od očiju javnosti i nastoje izbjeći pravednu osudu i kaznu, stoji u saopćenju UO KBSA.