Podrška generalnu Dudakoviću iz Sjeverne Amerike

Genral_AtifDudakovic300x200
KBSA: GENERALE DUDAKOVIĆU, PROBUDIT ĆETE INAT BOSANSKOG OTPORA I ODBRANITI ČAST SVOJU I DOMOVINE BIH
Nema nikakve sumnje da se hapšenjem na osnovu lažnih optužbi pripadnika Petog korpusa časne Armije RBiH na čelu sa komandantom generalom Dudakovićem žele postići ciljevi zacrtani u zloglasnom SANU memorandumu (II). Naime, Srbija (i Crna Gora) agresor na Bosnu i Hercegovinu, kao i političko rukovodstvo manjeg BiH entiteta nastalom na genocidu bošnjačkog naroda, čije vojne, političke i policijske strukture vlasti su sve pravosnažno presuđene za genocid pred Međunarodnom sudom pravde, nastoje svim sredstvima i montiranim optužnicama pokušati promjeniti karakter rata i agresije na Bosnu i Hercegovinu. Agresorska Srbija zajedno sa genocidnom RS uvijek pokušavaju ostvariti određeni balans i reciprocitet kada je rijec o žrtvi i zločincima, sve poslijeratno vrijeme pokušavaju izjednačiti srbijanske i srpske agresore i zločince sa časnim i poštenim borcima Armije RBiH. To sigurno neće nikada uspijeti jer je časna Armija RBiH i njeni generali su branili državu BiH i sve njene građane i sigurno nisu činili zločine za razliku od srbijanskih i srpskih vojski koje su bile agresorske i genocidne.
Aktuelna tačka Memoranduma II, koja se već duže vrijeme provodi je:
-Pažnju javnosti zaokupiti optužbama i montiranim sudskim procesima protiv građana BiH.
U vrijeme dok se priprema drugostepena presuda jednom od najvećih zločinaca poslije Drugog svjetskog rata, čelniku genocidne tvorevine Radovanu Karadžiću, pred najvećom sudskom instancom međunarodne zajednice, kao i proširenje optižnice na još šest opština u genocidnom entitetu RS, gdje su zločinačke i agresorske srbijanske i srpske snage počinile genocid, imamo upravo odvraćanje pažnje domaće i svjetske javnosti sa montiranim optužnicama i hapšenjima časnih boraca za državu BiH.
Nema nikakve sumnje da će i ovaj put naši časni i pošteni borci, kao i za vrijeme agresije, podići glavu i gledati dušmana, katila, agresora tačno u oči i ovog puta izvojevati pobjedu i dokazati svoju nevinost. Isto kao i za vrijeme agresije, Vi generale ćete smoći snage i probuditi inat bosanskog otpora, i odbraniti još jednom svoju ljudsku čast i istinu ove nam napaćene zemlje Bosne i Hercegovine.
Vi, generale Dudakoviću, ponosu naš, možete biti ponosni, jer ste ponovo dobili priliku da pokažete kako se časno i pošteno bori protiv istog agresora, istog neprijatelja, i ovog puta ćete ih poraziti i sugurni smo da će ovo biti gotovo jednom za svagda. Vi generale ne branite samo sebe, Vi još jednom branite svoj narod, svoju zemlju, sviju nas i sve one koji su bili i koji su jos uvijek Vaši saborci. Do ponovne pobjede…
Pozdrav domovini, Generale! – piše u saopćenju Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA)