KBSA O NAGRAĐIVANJU DODIKA: NASTAVAK POLITIČKOG PROCESA KOJI JE PROVODIO RATNI ZLOČINAC KARADŽIĆ

Dodik_i_Genocidna_tvorevina 300x200Kongres Bošnjaka poziva sve međunarodne faktore da oštro osude ovu odluku kojom se čovjek sa američke crne liste, negator genocida u Srebrenici, nepoželjan gost u demokrtaski uređenim državama i društvima, nagradi na ovakav način.
Odluka srpskih vjećnika Skupštine općine Srebrenica da Milorad Dodik, predsjednik manjeg entiteta, bude dobitnik plakete sa Zlatnim grbom, potvrda je činjenice da je manji bh entitet nastao na genocidu koji i danas nastavljaju drugim sredstvima. Samo umovi opterećeni mržnjom mogu predložiti osobu koja negira genocid, koji je pred Međunarodnim sudom pravde pravno potvrđen, da su vojska i policija RS počinili Genocid u Srebrenici. Ovakvom odlukom, predlagač šalje jasnu poruku Bošnjacima Srebrenice, a i Bosnjacima čitavog manjeg entiteta da su građani drugog reda, a politika srpskih političkih stranaka nastavak političkog procesa koji je provodio ratni zločinac Karadžić.
Jula ‘95 više od dvadeset hiljada srpskih vojnika jesu počinili genocid ali nisu uspjeli uništiti bošnjački narod pa ih ni ovakve odluke neće zaplasiti.