Čestitke Senadu Hadžifejzoviću i Face televiziji

senad_hadzifejzovic_270112Predsjednik upravnog odbora Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike Eldin Elezović je uputio čestitke Senadu Hadžifejzoviću i Face televiziji na njihovom zaista velikom uspjehu uz želju da nastave raditi kao i do sada.

Gospodine Hadžifejzoviću,

Povodom dvadeset pete godišnjice emitovanja Centralnog Dnevnika kao i četverogodišnjeg emitovanja Face televizije, Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike Vam upućuje najiskrenije čestitke na Vašem zaista velikom uspjehu uz želju da nastavite raditi kao i do sada. Da budete primjer svim ostalim medijskim kućama, novinarima, kako i na koji način opstati vjeran svojoj profesiji a u isto vrijeme se voditi profesionalnošću i idealnošću.

Kao što neko davno reče: “Idealan novinar bi mogao biti novinar koji saopštava samo suštu istinu. Ali kako nema apsolutne istine, postoji samo „dobar“ novinar. To je onaj koji istražuje što više podataka i činjenica i tako se približava istini.” Vi gospodine Hadžifejzoviću spadate u grupu, nažalost, jako malu grupu novinara i urednika, koji su veoma blizu idealnog a daleko više od dobrog novinara.

Vi ste zaista jedan rijetki primjer kako se novinarsko pravo koristi da se javnosti kaže sve što je sakriveno ili nedovoljno poznato, koristeći najpogodnije novinarske metode i tehnike i pridržavajući se etičkih principa.

Hvala Vam što svakodnevno objašnjavate da su mediji i građani na zajedničkom poslu ako se želi ostvarivati sloboda misli i izražavanja i odgovornost za iskazanu riječ.

Puno sreće, zdravlja, profita i poslovnog uspjeha u Vašem budućem radu,

Eldin Elezović, Predsjednik UO KBSA