Saopćenje povodom 9. januara

omarska-concentration-camp-inmates-in-bosniaDeveti Januar 1992 godine je datum kada je zvanično počela realizacija plana agresije na Bosnu i Hercegovinu i sprovođenje zločinačkog plana genocida nad Bošnjačkim narodom.Plan agresije na Bosnu i Hercegovinu i genocida nad Bošnjacima je osmišljen od strane pripadnika Srpske Akademije Nauka i Umjetnosti, najveće zločinačke organizacije na Balkanu. Izvršni realizator agresije na BiH je bio ratni zločinac, balkanski kasapin, tadašnji predsjednik Srbije, Slobodan Milošević. Njegovi izvršitelji agresorskog plana u Bosni i Hercegovini su bili, zločinci, Radovan Karadžić i Ratko Mladić sa svojom zločinačkom harangom. Karadžić i Mladić su trenutno u Hagu gdje im se sudi za najgore vrste zločina protiv čovječnosti uključujući i zločin genocida.

Stvaranje onoga što se nepravedno zove Republika Srpska, evidentno nastaloj na genocidu Bošnjačkog naroda, najvećem zločinu poslije holokausta na tlu Evrope, je počelo upravo devetog Januara 1992 godine. Podsjetimo se izjava zločinca Radovana Karadžića prije samog početka izvršenja agresorskog plana o nestanku muslimana u Bosni i Hercegovini koje su čista indikacija i najava onoga što se desilo u godinama agresorskog rata. Izjave poput slijedećih: “Sa lica zemlje će nestati muslimanski narod…”, “Sarajevo će nestati za dva dana a biće na stotine hiljada mrtvih muslimana..”, “Vi vodite muslimanski narod u nestanak…”, “…niko živ nebi ostao od muslimanskog rukovdstva, svi bi bili pobijeni za tri četri sata…”. Ovo su očigledni i faktualni dokazi da je postojala namjera i plan za izvršenje agresije i genocida, a sve u cilju stvranja genocidne tvorevine poznate pod imenom Republika Srpska, koja je još uvijek okupirani dio Bosne i Hercegovine, na čijem prostoru se svakodnevno krše osnovna ljudska prava, prava preživjelih najmonstruoznijih zločina, zločina genocida, silovanja, sistematskog ubijanja i rušenja svega sto predstavlja bogatstvo Bosne i Hercegovine i Bošnjačkog naroda.

Nema nikakve sumnje, a što je i dokazano bezbroj puta do sada od strane svih relevantnih međunarodnih institucija, da su temelji genocidne tvorevine (Republike Srpske), agresija, genocid, zločin protiv čovječnosti i ratni zločin. Dan početka stvaranja genocidne tvorevine, dijela Bosne i Hercegovine, opljačkane, gdje je imovina Bošnjaka prisvojena i otuđena od strane zločinaca koji predstavljaju vlast u genocidnoj tvorevini, je deveti Januar 1992 godine. Slavljanje i obilježavanje dana kada je počela agresija na Bosnu i Hercegovinu je ništa manje nego agresija na civilizaciju, agresija na humanost i ljudska parava, agresija na život, agresija na zdrav razum.

Konstantno negiranje agresije i genocida, uskraćivanje osnovnih ljudskih prava na okupiranoj teritoriji Bosne i Hercegovine, genocidnoj tvorevini, proslavljanje početka agresije i najvećeg zločina poslije holokausta u Evropi nije ništa drugo nego nastavak agresije i nastavak zločina od istih onih propagatora i egzekutora agresije i genocida, kao i poklonika i provoditelja zloglasnog dokumenta poznatim pod imenom memorandom SANU2. U tom dokumentu se ekplicitno nalaze nastavak agresije na Bosnu i Hercegovinu, samo drugim, suptilnijim sredstvima, čiji je konačni cilj raspad Bosne i Hercegovine i zaokruzivanje ratnog plijena, odnosno spajanja genocidne tvorevine sa Srbijom.