NOVO: KBSA Institut za liderstvo

kbsaTokom zadnjih nekoliko mjeseci, Kongress Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) je radio na pripremama za jednu novu, izazovnu i interesantnu fazu. U srcu naših novih uspona je koncentracija na budućnost naše zajednice: našu omladinu! Imajući to na umu, željeli smo započeti nešto posebno za njih i od njih. Sa zadovoljstvom predstavljamo inicijalnu fazu našeg najnovijeg projekta:

KBSA Institut za liderstvo
… gdje Bošnjačke vođe napreduju…

Ovaj projekt je specifičan na mnogo načina, ali možda šta ga najviše dijeli od drugih je da će naši mladi lideri biti dio njega od samog početka, pa je njihov prvi projekt Institut sam u sebi. Želimo slušati njihov glas, njihove izazove, ideje i želje. Ne samo da želimo da ih slušamo, već uistinu ČUJEMO.
Zadovoljstvo nam je reći da će se početna faza ovog projekta održati na našoj godišnjoj konvenciji u Atlanti, Džordžiji u subotu, 13:00 sati, u prostorijama Zajednice Bošnjaka Džordžije. Facilitatori ove radionice bit će član Upravnog odbora KBSA Edina Skaljić i Prof. Ida SeferRoche. Fokus radionice će biti izazovi naše omladine, bilo to da se radi o radu sa našom zajednicom, njihovim Bošnjačkim identitetom ili saradivanjem sa drugim zajednicama. Prisutni će imati priliku da čuju više o specifičnim fokusima ovog projekta i kako mogu da postanu dio njega. Bitno je spomenuti, da razgovor sa našom omladinom u Atlanti je samo početak jer mi planiramo stupiti u kontakt sa Bošnjačkom omladinom širom SAD-a i Kanade. Taj kontakt će biti urađen na različite načine: od online anketa do fokus grupa po raznim gradovima gdje imamo naše zajednice te prilike da se napravi lični kontakt sa nosiocem ovog projekta.
Molimo vas da nam se pridružite i podijelite ove informacije sa svima onima koji mislite da će biti zainteresovani. Hvala vam unaprijed!
Da bi naučili više o našoj konvenciji u Atlanti, molimo vaš da ospjetite http://kbsa2015.eventbrite.com. Ako imate ikakvih pitanja, slobodno kontaktirajte Edinu Škaljić  at edina.skaljic@bosniak.org