Saopćenje s donatorske večeri za uvaženog Američkog kongresmena Keith Ellisona

043 tnPredsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA), mr. Hamdija Čustović je prisustvovao privatnoj donatorskoj većeri za uvaženog Keith Ellisona, prvog muslimana u historiji izabranog za kongresmena Sjedinjenih Američkih Država (SAD). 

Govoreći na skupu, mr. Čustović upoznao je prisutne o aktivnostima KBSA i radu organizacije za promociju demokratskih reformi u Bosni i Hercegovini (BiH). On se zahvalio gospodinu Ellisonu, za nedavno pridruživanje Kluba prijatelja BiH u Kongresu SAD-a i za podršku u radu Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu (ACBH) u Washingtonu, DC.

KBSA predsjednik je govorio o potrebi da se učini više protiv negiranja genocida i nastojanja od strane srpskih ultranacionalista da potkopaju napore za mir, pravdu i dugoročnu održivost BiH. Kongresmen Ellison je izrazio posvećenost za proaktivan Američki angažman u BiH, naglašavajući važnost ubrzanja punog BiH članstva u Sjevernoatlantski savez (NATO) kao pitanje američkih nacionalnih interesa kako bi se osigurali mir i stabilnost u regiji.