Saopćenje povodom izjave predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića

dodik i nikolic
Antidržavna, antibosanskohercegovačka, anticivilizacijska i antihumana izjave predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, da Bosna i Hercegovina kao država ne može da opstane, je potvrda kontinuiteta agresorsko genocidne politike Republike Srbije prema Bosni i Hercegovini, čiji je cilj stvaranje Velike Srbije na račun podjele države Bosne i Hercegovine, uništenjem i progonom prije svega bošnjačkog naroda.
Tomislav Nikolić je bivši najbliži saradnik četničkog vojvode Vojislava Šešelja optuženog od strane Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslavju za zločine protiv čovječnosti imeđunarodnog prava u Bosni i Hercegovini. Nikolić je od Šešelja počašćen zločinačkom titulom četničkog vojvode.
Izjava Tomislava Nikolića je i direktan napad na suverenitet, teritorijalni integritet i nezavisnost države Bosne i Hercegovine. Ona je jasan dokaz da Republika Srbija uz pomoć određenih krugova iz međunarodne zajednice i daljepokušava uništiti državu Bosnu i Hercegovinu. Velikosrpska, nacionalistička
politika je preko Milorada Dodika i uz pomoć svojih određenihprijatelja iz
Evrope potpuno blokirala rad države Bosne i Hercegovine. Za to svoje antidržavno djelovanje Milorad Dodik je nagrađen od Srpske pravoslavne crkve. A za srpske akademike, kao što je Dobrica Ćosić, Milorad Dodik je više uradio na rušenju Bosne i Hercegovine od optuženih ratnih zločinaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića.
Bošnjački politički establišment se još nije adekvatno suprostavio udruženom srpskom nacionalističkom poduhvatu. Nakon Presude Internacionalnog suda pravde o krivici vojnih i policijskih institucija manjeg bosanskohercegovačkog entiteta za genocid, obaveza je bila onih koji trebaju da štite interes žrtava i svijedoka agresije i genocida, onih koji su od žrtava dobili glas da štite istinu o agresiji i genocidu i traže pravdu za te zločine, da po osnovu Konvencije o zabrani priznavanja rezultata genocida, te članu 53. Bečke konvencije, pokrenu postupak poništenja manjeg bosanskohercegovačkog entiteta nastalog na rezultatima agresije i genocida. Nemožemo graditi budućnost jedinstvene države Bosne i Hercegovine bez istine o agresiji i genocidu i pravde za žrtve tih zločina, a istine i pravde nema bez raščišćavanja prošlosti. Srbi još žive u prošlosti, a u budućnosti pokušavaju iskoristiti sve što je moguće. Problem je što prije svega bošnjački, a zatim i bosanskohercegovački politički establišment nije još u stanju suprotstaviti se takvoj srpskoj politici.
U ime žrtava i svijedoka agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad njenim građanima pozivama patriote u i van Bosne i Hercegovine da na predstojećim opštim oktobarskim izborima svoj glas isključivo daju onima koji će upotrebom legalnog i legitimnog pravnog sredstva {Presuda Interacionalnog suda pravde o odgovornosti manjeg entiteta za genocid}, konačno zaustaviti rastuči velikosrpski projekat i definitivno očuvati o ojačati jedinstvenu, suverenu državu Bosnu i Hercegovinu.
Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike {KBSA}
www.bosniak.org
Institut za istraživanje genocida, Kanada {IGK}
www.instituteforgenocide.org