Čestitka KBSA novoizabranom reisu-l-ulemi IZ u BiH mr. Husein ef. Kavazoviću

Esselamu alejkum ve rahmetulLahi ve berekatuHu

Uvaženi hadži Reisefendija,

Povodom Vašeg izbora za četrnaestog Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH i preuzimanja Menšure, čast mi je i zadovoljstvo da Vam u ime UO Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike i svih Bošnjaka Sjeverne Amerike najsrdačnije čestitam, upućujući Uzvišenom Stvoritelju dovu da Vam podari dobro zdravlje, dug život i da Vam pomogne na primljenom emanetu.

Duboko smo ubijeđeni da Vi, uvaženi hadži Reis efendija, ovu najveću funkciju u Islamskoj zajednici BiH shvaćate više kao odgovornost nego privilegiju, shvaćate potpunim emanetom Allah dž.š., te da će te uz Njegovu pomoć, kao i uz pomoć svih čestitih Bošnjaka, kako u našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini tako i u dijaspori, uspješno  realizirati.

KBSA je imao čast sarađivati sa Vašim prethodnikom – uvaženim reisu-l-ulemom dr. Mustafom ef. Cerićem i nadam se da ćemo i dalje sa Vama tu saradnju još više produbiti i učvrstiti. Kako Bošnjaci BiH tako i mi u dijaspori pružamo Vam ruke saradnje za dobrobit i napredak Bosne i Hercegovine, Bošnjaka i svih ljudi dobre volje.

Uz srdačne selame,

 Mr. Haris Alibašić, predsjednik
Upravni Odbor KBSA