Gradonačelnik grada Charlotte Anthony Foxx odao priznanje žrtvama genocida u Srebrenici

Gradonačelnik grada Charlotte Anthony Foxx odao priznanje žrtvama genocida u SrebreniciGradonačelnik grada Charlotte, u saveznoj državi North Carolina, Anthony R. Foxx odao je počast žrtvama genocida u Srebrenici izdavanjem proglasa o genocidu u Srebrenici za dan 11. juli. 2012. na godišnjicu kad je više od 8.372 bošnjačkih civila brutalno ubijeno od strane srpskih agresorskih snaga na čelu s ratnim zločincom generalom Ratkom Mladićem.Gradonačelnik grada Charlotte Anthony Foxx odao priznanje žrtvama genocida u Srebrenici

U proglasu, gradonačelnik Foxx je odao priznanje Bošnjacima koji žive u Charlotte-i, najvećem gradu u državi North Carolina, koji su uspješno integrirani u raznoliku zajednicu Charlotte. Nadalje, on navodi da 17. godisnjica od genodica “podiže svijest o tragičnim patnjama bosnjačkog naroda i poštuje i pamti one koji su ubijeni kao posljedica politike etničkog čišćenja i genocida”. Gradonačelnik Foxx je time proglasio 11. juli. 2012 kao Dan sjećanja na Srebrenicu.
U ime bošnjačkih familija koje žive u državi North Carolina i u ime Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, Hamdija Čustović, podpredsjednik KBSA i predsjednik koordinacije za državu North Carolina, uputio je pismo gradonačelniku Foxx u kojem je zahvalio gradonačelniku i gradu Charlotte za velikodušnost prema bošnjačkoj zajednici i sjećanju na žrtve genocida u BiH.
U ovom gradu ce se u organizaciji KBSA,  11. jula.2012 godine  u 19:00 sati takodjer odrzati komemoracija za žrtve genocida u Srebrenici na adresi:

International House
300 Hawthorne Lane
Charlotte, NC
 

Komemoraciji će  prisustvovati istaknuti članovi gradskog vijeća Charlotte:  John Autry,  Claire Fallon, Patsy Kinsey, LaWana Mayfield, i Beth Pickering,  Jennifer Roberts, kandidat za americki Kongres u Washington, D.C. i clan vijeca opstine Mecklenburg, te predstavnici Univerziteta Sjeverne Karoline u Charlotte-u, i predstavnici NC Vijeca za Holokaust.
Pozivamo sve Bošnjake i prijatelje Bošnjaka i BiH da se pridruže u obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici.
Služba za odnose s javnošću KBSA
Charlotte Srebrenica Genocide Proclamation July 2012