Deset godina "Bosanskih Zlatnih Ljiljana" u Vermontu

Deset godina "Bosanskih Zlatnih Ljiljana" u VermontuPOZIV GRAĐANIMA VERMONTA – POZIV SVIMA

ZA PRISUSTVO 10- GODIŠNJICI VERMONTSKIH BOSANSKIH LJILJANA

Vermontski folklorni sastav “Bosanski Ljiljani” ove godine obilježava 10 godina aktivnog rada i postojanja. Taj mali jubilej bosanske mladosti obilježiće se prigodnim programom, koji će se održati  19. Maja 2012-te godine ( Subota ) u Burlingtonu, na adresi, Main Street Landing Train Station on Ground Floor of Union Station ( Glavna ulica, prizemlje željezničke stanice ). Program će trajati od 7:00 PM do 10:00 PM.

Uz kraći oficijelni i svečani dio programa, u kojem je predviđeno i obraćanje gostiju, prisutnima će se predstaviti Bosnian Singing Workshop with Mary Cay Brass ( Folklorni sastav “Bosanski Ljiljani” sa amerikankom Mary Cay Brass – izvođaćem bosanskih sevdalinki). Biće to prilika da neke od naših omiljenih sevdalinki zapjevamo zajedno sa izvrsnom Mary Cay Brass.

“Bosanski Ljiljani” su bosansko-hercegovačko udruženje osnovano u Burlingtonu 2001. godine s ciljem da se djeca i njihovi roditelji održe u svojim kulturnim korijenima i tradiciji, obogate ih novim spoznajama i dostojno prezentiraju u novoj sredini. Kroz 10 godina postojanja i rada postigli su značajne uspjehe, koje obilježavaju ovim jubilejom. Uspješna saradnja ostvarena je sa vermontskim organizacijama “Vermont Young Tradition“, koju vodi g. Mark Sustic i sa Traditional Arts Apprenticeship Program of the Vermont Folklife Center, Middlebury.

Na ovoj manifestaciji pruža vam se prilika da na prigodnom izložbenom prostoru predstavite predmete bosanske kulture i tradicije koje posjedujete ( suvenire, rukotvorine- narodni vez…), vaša umjetnička djela, izume i patente ili nešto iz svoga književnog kulturnog stvaralaštva (poezija, proza, literalni sastavi iz školskih klupa i slično). Izloženi eksponati će vam biti vraćeni odmah nakon završetka programa, a pri aranžiranju će vam pomoći organizator. Ujedno vas molimo da izložbeni eksponat prijavite tri dana prije manifestacije (do 16. Maja ) i dogovorite formu predstavljanja, na email bosnianlilies@gmail.com.

Ne zaboravite, svako od nas nosi u sebi kulturne vrijednosti i tradiciju, kao dio sopstvenog JA i kao dio naših zajedničkih kulturnih vrijednosti. Zato je važno da svojim prisustvom ovom našem zajedničkom jubileju još jednom potvrdite sebe i budete učesnik u promociji bosanske kulture i tradicije.

 Dodatne informacija možete dobiti preko email-a bosnianlilies@uvm.edu

Vaše prisustvo ovom skromnom jubileju čini nam čast i biće potsticaj našim mladima da još uspješnije idu naprijed.

 Mediha Jusufagić

 Predsjednik Udruženja

Bosanski Ljiljani- Asocijacija  Bosansko-Hercegovačkih familija i mladih
107 Northgate Rd, 05408 Burlington, Vermont