Na Floridi Usvojene Dvije Proklamacije Za 11. Juli – Dan Sjećanja na Žrtve Genocida u Srebrenici

Na Floridi Usvojene Dvije Proklamacije Za 11. Juli - Dan Sjećanja na Žrtve Genocida u SrebreniciAktivnostima Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike, odnosno koordinacije na Floridi usvojene su dvije Proklamacije povodom 11.jula 2011.godine.

Naime u Pinellas Parku (FL) odnosno gradonačelnik grada, gospodin William F. Mischler je odao počast Srebereničkim žrtvama genocida i usvojio i potpisao Proklamaciju pod nazivom “Srebrenički dan sjećanja” (“Srebrenica Remembrance Day”).
U subotu 9.jula u bošnjackom Mesdžidu u Pinellas Park, održan je Tevhid za šehide Srebrenice u organizaciji Koordinacije Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike – Florida a član UO KKBSA FL gospođica Zibija Čavćić se obratila prisutnim i usvojenu Proklamaciju uručila imamu Jasminu Latifoviću.

U Centralnoj Floridi (Orlando) već drugu godinu za redom gradonačelnik grada gospodin Boddy Dyer je potpisao Proklamaciju i odao počast Srebrenickim zrtvama genocida. Također gradonačelnik Dyer je potpisao Proklamaciju pod nazivom “Srebrenički dan sjećanja” (“Srebrenica Remembrance Day”). kao i sedmicu od 11-16.jula proglasio “Bosnia and Herzegovina Tribute Week”. Ova Proklamacija je uručena predsjedniku KKBSA Florida, mr. Amiru Makareviću.
Mr. Amir Makarević, predsjednik UO KKBSA FL i član UO KBSA je za Bošnjaci.Net istakao: “Ovakvim i sličnim projektima kada je dijaspora u pitanju, možemo sačuvati istinu i dokaze koji si se za vrijeme genocidne agresije zbili na području naše domovine Bosne i Hercegovine u periodu od 1992. do 1995.godine, a to i jeste jedan od primarnih ciljeva KBSA i KKBSA Florida”, zaključio je mr. Makarević.
Na Floridi Usvojene Dvije Proklamacije Za 11. Juli - Dan Sjećanja na Žrtve Genocida u Srebrenici
Na Floridi Usvojene Dvije Proklamacije Za 11. Juli - Dan Sjećanja na Žrtve Genocida u Srebrenici