Zajednička izjava za javnost Bosansko –američkog instituta za genocid i obrazovanje USA, Instituta za istraživanje genocida Kanada i Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike

Zajednička izjava za javnost Bosansko –američkog instituta za genocid i obrazovanje USA, Instituta za istraživanje genocida Kanada i Kongresa Bošnjaka Sjeverne AmerikePrivođenje pravdi svih ratnih zločinaca će snažno doprinijeti ostvarivanju pravde i trajnog pomirenja u Bosni i Hercegovini.
Bosansko –američki institut za genocid i obrazovanje, Institut za istraživanje genocida Kanada i Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike pozdravljaju hapšenje Mlađena Cvijanovića kojeg američki tužioci terete da je zatajio službovanje u policijskim snagama Republike Srpske koje su učestovale u genocidu u Srebrenici.
Hapšenje Cvijanovića je dokaz da žrtve genocida u Bosni i Hercegovini nisu izgubile nadu u pobjedu pravde, te da demokratski svijet  ima mehanizme za kažnjavanje ratnih zločinaca.
Privođenje pravdi svih ratnih zločinaca će snažno doprinijeti ostvarivanju pravde i trajnog pomirenja u Bosni i Hercegovini.
Molimo sve građane Bosne i Hercegovine u Sjevernoj Americi i sve američke i Kanadske prijatelje istine i pravde o agresiji na Bosnu i Hercegovinu i zločina genocida nad Bošnjacima da nam i dalje dostavljaju podatke o boravku i kretanju osumnjičenih za ratne zločine u Bosni i Hercegovini koji pokušavaju naći utočište na sjeverno-američkom kontinentu.
 Mr.Sanja Drnovsek Seferovic
Bosansko –američki institut za genocid i obrazovanje,
 www.baginst.org
 Prof.Emir Ramic
Institut za istraživanje genocida Kanada
http://www.instituteforgenocide.ca/
Mr.Haris Alibasic 
Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike
 www.bosniak.org