Bajramska Čestitka Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike

Bajramska Čestitka Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerika ,svim svojim članovima ,svim Bošnjacima u matici i Dijaspori kao i svim muslimanima svijeta čestita Kurban Bajram, blagdan žrtve i spremnosti na žrtvu za veće i univerzalnije vrijednosti. Bošnjački narod je jedini europski narod koji je poslije Drugog svjetskog rata zarad očuvanja svoje vjere, identiteta i države žrtva bolesne ideologije ,agresije i genocida.

Upravo te nevine žrtve obavezuju nas da, u procesu očuvanja sjećanja na njih kao i zarad naše budućnosti, uz žrtvu kurbana zarad Božije milosti,žrtvujemo i vlasite nesuglasice ,zavisti i ljubomore zarad zajedništva, međusobnog zbližavanja neophodnog jedinstva. Jedino kroz to dvostruko prinošenje žrtve možemo kao narod ali i kao pojedinci očekivati dženetsku nagradu i ovozemaljski život prožet poštovanjem, saburom i mudrošću.Kurban Bajram je blagdan žrtvovanja svega prolaznog,materijalnog i beskorisnog zarad približavanja Bogu ali zarad misije čovjeka na ovom svijetu.

Molimo Allaha dž.š. da nam ukabuli naše kurbane i prosvijetli naše duše i uputi na jedinstvo i slogu. U tio ime svima vama

Kurban Bajram Mubarek Olsun !

UO KBSA