Bajramska Čestitka UO KBSA

Bajramska Čestitka UO KBSA

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike svim Bošnjacima u Bosni i Hercegovini i dijaspori kao i svim muslimanima svijeta čestita bajramske mubarek dane. Tokom mjeseca Ramazana muslimani ne samo da iskazuju svoju pokornost i bogobojaznost Milostivom, već kroz vlastito iskustvo saosjećaju sa onima kojima je hrana uskraćena i koji svakodnevno umiru od gladi.

Bajram je prilika da svi mi pojedinačno ali i kao narod damo svoj doprinos da ti siromašni osjete nasu nesebičnost i da svojim prilozima uljepšamo njihove svakodnevnice. Svakako da je Bajram još jedna od prilika da se prisjetimo veličine žrtve onih koji su svoje živote položili u temelje naše domovine. Sjetimo se njih, njihovih porodica i siročadi, ako ničim drugim ono bar Fatihom, lijepom riječju i posjetom.

 Bosnjaci jesu narod koji ima svoju vjeru, kulturu i tradiciju,jezik i državu. Upravo zbog toga će i ove mubarek dane obilježiti u skladu sa principima vjere Islama, u duhu bošnjacke tradicije i kulture kao i ponosa u očuvanju i razvoju države BiH u njenoj povijesti.

 U ime svojih članova i i naše lično ime UO KBSA svim Bošnjacima i muslimanima želi

Bajram Šerif Mubarek Olsun

UO KBSA