Poziv na Donatorsku Večeru za izgradnju Spomen Obilježja Kozarac

Poziv na Donatorsku Večeru za izgradnju Spomen Obilježja KozaracPostovani,

Koristimo ovu priliku da Vas pozovemo na Donatorsku Veceru povodom izgradnje historijskog centralnog Spomen Obiljezja Kozarac. SO Kozarac je namjenjen svim Sehidima i neduzno ubijenim Kozarcanima tokom genocida nad Bosnjacima 1992-1995.

GDJE: 901 Eastern Ave NE, Grand Rapids MI 49503 (Bethany Christian Services, Conference Room)
KADA: Subota, 3-ci April, 2010
POCETAK: 7PM

ULAZ I VECERA SU BESPLATNI

SPECIJALNI GOSTI:

  • Udruzenje Kozarcana Chicago
  • Haris Alibasic, Predsjednik Kongresa Bosnjaka Sjeverne Amerike
  • Elmina Kulasic,Izvrsni Direktor u Savjetodavnom Vijecu u Washington DC
  • KUD Preporod (Recitacija)
  • Hor ilahija I Kasida “Zemzem”, Bosanski Kulturni Centar
  • Hor Ilahija I Kasida “Behar”, Islamski Kulturni Centar Behar

Takodje Vas molimo da ispunite RSVP i vratite u prilozenoj koverti. Hvala unaprijed i iskreno se nadamo Vasem prisustvu.

Sanel Fazlic Email: sanel9@yahoo.com ili na broj telefona (616) 706-0685.
Fikreta Jakupovic Email: Fiki.Jakupovic@53.com ili na broj telefona (616) 949-8416.

“Preko hiljadu stanovnika Kozarca još se vode kao nestali, a više od šest stotina ih je, do jeseni 2009. godine pronađeno u nekoj od 63 masovne i pojedinačne grobnice opštine Prijedor i šire, i dostojno sahranjeno na šehidskom mezarju u Kamičanima.

Danas, oni koji se vračaju u Kozarac žele da učine sve kako bi vratili stari sjaj i još vecu ljepotu Kozarcu, ali isto tako da sačuvaju sjećanje na svoje nevine, zvjerski ubijane sugrađane.

Kozarac je jučer bio simbol zločina nad nedužnim i genocida nad nezaštičenim.

Kozarac je danas simbol bošnjačke i bosanskohercegovačke nade, dokaz ljubavi građana prema svom rodnom mjestu, simbol neuništivosti ideje Bosne i bosankog duha, i gdje se prijateljstva i razlike među ljudima njeguju i poštuju, uz samo jedan uslov, pobjedu istine i pravde o zločinu.“

Zbog svega navedenog, podržite projekat izgradnje ovoga Spomen Obilježja!

Mahsuz Selam,

Vase Komsije: Fazlic, Mujkanovic, Adjemovic, Jakupovic, Ademi, Hirkic, Grudic, Muretcehajic, Duracak i druge Kozaracke familije u Grand Rapidsu.

DIREKCIJE ZA DONATORSKU VECERU
SO KOZARAC

Adresa Odrzavanja: 901 Eastern Ave NE, Grand Rapids MI 49503

OPCIJA 1:
SA 28TH ST: SJEVERNO (NORTH) NA EAST BELTLINE, LIJEVO (WEST) NA MICHIGAN ST, DESNO (NORTH) NA EASTERN AVE, Sala je na lijevoj Sali Bethany Christian Services, 901 Eastern Ave NE)

OPCIJA 2:
Od Bosanskog Kulturnog Centra : Lijevo na EASTERN AVE (North), Desno (East) na FULTON, Lijevo na Diamond St, Lijevo na Michigan St, Desno na Eastern Ave.

PS: Ukoliko idete na Map Quest ili Google Map, stavite puno adresu kako je napisana gore. Ima ista adresa samo jedna je SE a prava je NE (na kraju Eastern Ave).