AKCIJA: Sponzor Rezolucije o Genocidu, Koordinacija KBSA Kanada

AKCIJA: Sponzor Rezolucije o Genocidu, Koordinacija KBSA Kanada

Poštovani prijatelji istine i pravde,

Ako želite učiniti nešto korisno u Kanadi za Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu prilika je sad. Uzmite učešća u do sada največoj i najvažnijoj akciji kanadskih Bošnjaka – izglasavanju rezolucije o genocidu u Srebrenici i BiH u Kanadskom parlamentu.

Jedino zajedničkim i proaktivnim djelovanjem možemo osigurati potpunu pozornost kanadske vlade i tako pomoći Bošnjacima i Bosni  Hercegovini na putu istine i pravde, najvažnijih uslova bošnjačkog i bosasnkohercegovačkog bitisanja.

Pridružite nam se kao bi se glas Bošnjaka i BiH jače čuo u Kanadi!

KAKO POMOĆI DA SE GLAS KANADSKIH BOŠNJAKA JAČE ČUJE U KANADSKOM PARLAMENTU?
Masovnim učešćem na javnoj konferenciji za štampu Brian Masse, član Kanadskog parlament – Sponzor Rezolucije o Genocidu u Srebrenici i BiH u Kanadskom parlamentu.

KADA?Subota 29.08. 2009 u podne.

GDJE?400 City Hall Square, Windsor, ON. (vidi: Google Maps)

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike, Ogranak za Kanadu, Institut za istraživanje genocida Kanada i Bosansko-hercegovačka zajednica Windsor obavještavaju javnost da su zajedno sa bosansko-hercegovačkom dijasporom u Kanadi intezivirali višegodišnju aktivnost za usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici i Bosni i Hercegovini u Kanadskom parlamentu.

Gospodin Brian Masse, član Kanadskog parlamenta je prihvatio da bude sponsor rezolucije o genocidu. Svoje sponzorstvo u ovoj veoma važnoj akciji Brian Masse će javno objaviti na konferenciji za štampu u Windsoru krajem augusta.

Pozivamo sve Kanađane bosansko-hercegovačkog porijekla i sve prijatelje istine i pravde, koji podržavaju jedinstvenu, demokratsku i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu da se aktivno ukljuće u ovaj proces, te da ujedine i usmjere svoje napore u pravcu izglasavanja rezolucije u Kanadskom parlamentu.

Ohrabrujemo bosansko-hercegovačku dijasporu u Kanadi da kontaktira svoje članove Parlamenta, zatraži njihvu podršku, odnosno ko-sponzorstvo rezolucije, te da se u što većem broju odazove na javnu konferenciju za štampu u Windsoru.

AKCIJA: Sponzor Rezolucije o Genocidu, Koordinacija KBSA Kanada

Sve informacije možete dobiti na: www.bosniak.org i www.bhklubwindsor.com ili putem email adresa:
remir@mountaincable.net , senadali@yahoo.ca , senadpasalic@hotmail.com.
Sponzori:
Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike, Ogranak za Kanadu
Institut za istraživanje genocida Kanada
Bosansko-hercegovačka zajednica Windsor
*Grafička obrada plakata “Srebrenica Genocide” i “Under the UN Flag” Daniel Toljaga.