Delegacija Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) u Posjeti Turskoj

Delegacija Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) u Posjeti TurskojDelegacija Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) u sastavu: Džafer Kulenović i Nerma Čampara u okviru posjete Turskoj susrela se u Izmiru sa Počasnim konzulom Bosne i Hercegovine (BiH) u Turskoj gospodinom Kemalom Baysakom i njegovim suradnikom gospodinom Hasanom Šehovićem, projektnim menadžerom turske firme Terbay.

Članovi KBSA su upoznali Počasnog konzula i njegovog suradnika sa aktivnostima sjevernaomeričke bošnjačke dijaspore, posebno o radu KBSA.

Počasni konzul BiH u Turskoj je pohvalio rad KBSA, dao punu podršku UO KBSA i posebno naglasio potrebu daljeg jačanja KBSA kao jedne od najvažnijih bošnjačkih organizacija.

Gospodin Kemal Baysak i gospodin Hasan Šehović su posebno odali priznanje profesoru Emiru Ramiću, za njegov dugogodišnji, nesebični rad za Bošnjake i BiH, nazvavši ga bosanski herojem.

Pored razgovora o aktivnostima KBSA i drugih bošnjačkih i bh organizacija razgovaralo se o mogućoj ekonomskoj suradnji između bošnjačkih i bh organizacija Sjeverne Amerike sa turskim Bošnjacima i njihovim firmama.

Posjeta delegacije KBSA Turskoj otvorila je novi list u tako neophodnoj suradnji sjevernoameričkih i turskih Bošnjaka.