Otvorena Stranica Udruženja Preživjelih Srebreničkog Genocida

(Sačuvajte u PDF verziji)

Otvorena Stranica Udruženja Preživjelih Srebreničkog GenocidaKongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA), krovna organizacija Bošnjaka SAD-a i Kanade, sa zadovoljstvom obavještava javnost o otvaranju internet stranice za Udruženje Preživjelih Srebreničkog Genocida sa sjedištem u Saint Louis-u, Missouri, inače članicu Koordinacije KBSA Missouri.

Oficijelna stranica Udruženja Preživjelih Srebreničkog Genocida je aranžirana pod direkcijom članova Upravnog Odbora Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike: Daniel Toljaga – tehnička obrada i Murat Muratović – informativna obrada, a arhivna građa je dostavljena od strane Bosnian Media Group.

Ovo je samo jedan u nizu aktivnosti KBSA koja će omogućiti da preživjeli srebreničkog genocida imaju svoj glas i mogućnost širenja istine o najvećem genocidu u Europi poslije drugog svjetskog rata. Srebrenički genocid je rezultirao protjerivanjem 30,000 stanovnika UN zaštićene zone kao i masovnim pogubljenjem najmanje 8,372 Bošnjaka – uključujući i preko 500 maloljetne djece.

Pozivamo vas da posjetite oficijelnu stranicu Udruženja Preživjelih Srebreničkog Genocida na adresi: 
www.Srebrenica95.com.

Semir Đulić
Glasnogovornik KBSA