Darko Trifunović Prijeti Tužbom Emiru Ramiću, Predsjedniku KBSA

Nakon objave pisma Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike koje je upućeno organizatorima 11. Kongresa Evropske policije, od kojih se zahtjeva da se Darku Trifunoviću, izvjesnom stručnjaku za terorizam zabrani prisustvo na ovom izuzetno važnom skupu na kojem će učestvovati policajci, ministri pravde i unutarnjih poslova i evropski parlamentarci, a kojima će se govori o evropskoj strategiji za borbu protiv terorizma. 

Možete zamisliti da se na jednom ovakvom skupu poziva Darko Trifunović, koji je i sam „stručni“ branitelj srpskog fašizma i terorizma, te najvećih srpsko-crnogorskih zločina i zločinaca koje Europa i Svijet ne pamti nakon Drugog svjetskog rata. Posebno naglašavamo ovaj “stručnjak” je poznat po tome što je u više navrata negirao genocid nad Bošnjacima u BiH a posebno nad Bošnjacima Srebrenice, na kojem ukazuje gro priloga koji su postirani na internet stranicama.

Nego, nakon objave pisma KBSA redakciji web magazina Bošnjaci.net javio se glavom i “bradom” golobradi četnik Darko Trifunović, gdje u četničkom zanosu i prijetećim tonom poručuje Emiru Ramiću, predsjedniku KBSA, da će dati nalog svojim advokatima u Americi i BiH, time podnijeti tužbu protiv njega, ako mu se Ramić ne izvini na Bošnjaci.net.

Trifunović, usput srpski “stručnjak” za terorizam, u javljanju piše predsjedniku Emiru Ramiću:

Postovani gospodine Ramiću,

U Vašem saopštenju koristili ste više uvredljivih reči, koje ne priliče civiliziranom načinu komunikacije. Takođe, svoje uvredljivo saopštenje poslali ste na više adresa i time meni naneli velike štete. Ukoliko u roku od 24h ne uklonite isto i na istoj web stranici ne objavite izvinjenje biću prinuđen da svojim advokatima u SAD-u i BiH dam nalog da protiv Vas podnesu tužbe za uvredu i klevetu”, – kaže u pamfletiću dr. Darko Trifunović.

Koje li drskosti tražiti izvinjenje od preživjelih genocida u BiH i to za istinu. Dakako, Kongres Bošnjaka s pravom u pismu naglašava da je Trifunović dokazani neprijatelj države Bosne i Hercegovine, a posebno falsifikator historije i negator agresije na međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu i zločina genocida nad Bošnjacima. Time s pravom KBSA konstatira da je “sramotno i nedopustivo da ovakav ‘stručnjak’ govori o evropskoj strategiji za borbu protiv terorizma, kada je sam „stručni“ branitelj srpskog terorizma, njihovih najvećih zločina i zločinaca….”

Potpuno otvoreno se mora reći da je “stručnjak” dr. Darko Trifunović pripadnik srbocidnog naroda u kojima je genetski ugrađen, blaga je riječ, fašizam i teroririzam. Dokaz, 11 genocida nad Bošnjacima a posebno, kako se navodi u Ramićevom pismu, da je Trifunović ‘branitelj srpskog terorizma koji je na najsvirepiji način, kršenjem svih normi međunarodnog humanitarnog prava pobio više od 200.000 nedužnih civila, silovao više od 30.000 žena, mučio više od 50.000 ljudi u koncentracionom logorima smrti, protjerao više od 1 milion ljudi, uništio mnoga kulturna, duhovna i civilizacijska blaga. Kao negatoru agresije, genocida, kulturocida, ekocida, etnocida, urbicida, elitocida…’ Ispravna je konstatacija KBSA da je Trifunoviću mjesto sa onima koji negiraju Holokaust i genocid, te druge ratne zločine – iza zatvorskih rešetaka, a ne na podijumu sa potpredsjednikom Evropske komisije i komesarom za pravdu, slobodu i sigurnost, Francom Frattinijem.

Potvrda svemu ovome su dokazi su iz novije balkanske historije gdje srpsko-crnogorski fašisti na čelu sa kompletnim beogradsko-podgoričkim političkim i vojnim vrhom planirali i počinili agresiju i genocid na BiH, Hrvatskoj, te kasnije na Kosovu, odnosno nad Bošnjacima, Hrvatima, Albanicma…

Zbog svih navoda gospodine “stručnjak”, najprije počistite svoju avliju od terorističkog smeća, pa krenite ka Europi.