Zajednicka Izjava Advokata KBSA, Djenite Pasic i Calvin Manshio-a

Zajednicka Izjava Advokata KBSA, Djenite Pasic i Calvin Manshio-a1. Postojeci KBSA je jedini zakonski KBSA
 
Svi zainteresirani moraju znati da Clan V, Dio 4, Bylaws (ili Pravilnika) KBSA kazu da se “upraznjena mjesta na Upravnom Odboru KBSA mogu popuniti vecinskim glasom preostalih clanova UO, sa ili bez kvoruma, ili (cak) od strane jednog jedinog preostalog clana UO.”

Dalje, Clan V, Dio 10, kaze da “natpolovicna vecina clanova UO koji se nalaze u UO predstavljaju kvorum dovoljan za poslovanje ove organizacije. Za vasu informaciju, i u konsultaciji sa adokatom KBSA u drzavi Illinois u kojem je KBSA registrovan, ove odredbe Bylaws KBSA u potpunosti prate zakone drzave Illinois. Dakle, clanovi OU KBSA jednoglasno izabrani na sjednici KBSA u St. Louis-u od svih njegovih clanova su legalni i zvanicni nosioci ove organizacije.

Dalje, onog casa (u julu 2008, sto je emailom potvrdjeno 1. augusta, 2008) kada su 4 clana UO KBSA istupila iz UO KBSA, preostali clanovi su imali pravo da ta mjesta popune, sto nisu smatrali neophodnim. UO KBSA je po gornjem pravilu i zakonu mogao imati i samo jednog clana i jos uvijek biti pravosnazan. Oni clanovi UO koji su samostalno istupili iz UO KBSA od dana njihovog istupanja nemaju nikakva prava u okviru ove organizacije. Po Bylaws/Pravilniku KBSA i zakonu drzave Illinois, preostali i novoizabrani clanovi UO KBSA (sa Skupstina iz Saint Louis-a i Grand Rapids-a) su jedini nosioci ove organizacije i kao takvi imaju pravo donositi sve odluke vezane za istu.
 
2. Konfuzija i klevete po medijima

Svi oni sto i dan danas pisu ili daju izjave u suprotnosti sa gornjiim cinjenicama to cine iz svojih razloga koji su u suprotnosti sa dobrobiti postojeceg KBSA. Kao sto smo gore analizirali, price o tome koliko je clanova UO iz STL trenutno u UO su nevazne i isprazne i samo stvaraju konfuziju medju clanovima KBSA, Bosnjacima u Sjevernoj Americi, te u samoj BiH. Svi oni koji pisu ili daju takve izjave moraju odmah prekinuti sa takvim djelatnostima. U koliko imaju problema sa sadasnijim sastavom KBSA imaju puno pravo da osnuju svoju organizaciju odvojenu od KBSA.
 
3. Zvanicni stav UO KBSA u vezi javnih oglasavanja

UO KBSA djeluje zajednicki i daje zajednicke izjave samo onda kada tako odluci vecina njegovih clanova. Takve zajednicke izjave se potom zvanicno objavljuju u medijima.

Niti jedan od clanova UO KBSA se nikada i ni u kom obliku nije oglasio bilo kakvim klevetama i optuzbama protiv bivsih clanova UO KBSA koji su istupili iz istog, niti protiv bilo koje organizacije ili pojedinca povezane sa istim.

DJENITA PASIC, Attorney at Law                                      

CALVIN MANSHIO, Attorney at Law