Facebook
Twitter
YouTube
LINKEDIN

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovarao sa članovima UO KBSA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovarao sa članovima UO KBSA

Delegacija UO Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) u sastavu: Mirzet Mujčić, Fadil Cvrk, Murat Muratović, Semir Đulić i Emir Ramić je razgovarala sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.
Pored predsjedavajućeg Predsjedništva, sastanku su prisustvovali ambasador BiH u UN Sven Alkalaj, generalni Konzul BiH u Chicagu Elvir Resić i članovi kabineta Komšića.

Nakon uvodnih izlaganja članova UO KBSA, gospodin Komšić je pohvalio rad KBSA, naglasivši kako su aktivnosti KBSA pozitivno ocijenjene u domovini Bosni i Hercegovini. Predsjedavajući Predsjedništva BiH je naglasio značaj aktivnosti Instituta za istraživanje genocida Kanada, istakavši koliko je bitno što Kanada obilježava državne praznike BiH. Obećao je da će učiniti sve da posjeti i Kanadu za Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine sljedeće godine, te da će takođe pozvati premijera Kanade Justin Trudeau u zvaničnu posjetu BiH. U toku razgovora dotaklo se tema o evroatlanskom putu BiH, ekonomskoj povezanosti BiH sa državama na Balkanu, odnosu države BiH prema dijaspori i dijaspore prema državi BiH. Gospodin Komšić je istakao značaj inicijative otvaranja počasnih konzula BiH u SAD i Kanadi.

Predsjedavajući Predsjedništva je svim članovima delegacije UO KBSA poklonio srebreni grb Bosne i Hercegovine.

Gospodin Komšić je boravio u Americi na poziv Bosanske zajednice u Chicagu, povodom 25. novembra Dana državnosti BiH.

Informativna Služba KBSA