Bošnjaci Floride proslavili Dan Državnosti BiH

Bošnjaci Floride proslavili Dan Državnosti BiHU organizaciji Bosansko-američkog kulturnog centra Tampa Bay i Koordinacije KBSA Florida, obilježen je “Dan državnosti BiH”. Članovi KUD “Zlatni Ljiljan”, horske, dramske i literarne sekcije su prisutnim gostima bogatim sadržajima i predstavljenim repertoarom dočarali i za trenutak približili našu deleku Bosnu i Hercegovinu. Pročitane su i čestitke koje su stigle na našu adresu iz naše daleke Bosne, od nasih prijatelja koji prate i podržavaju naš rad, počevši od dr. Senadina Lavića, mr. Sadmira Karovića, člana Parlamenta BiH Senada Šepića, pisca Mugdima Galijaševića, do KKBSA Florida, kabineta članova Predsjedništva BiH itd.

Prisutne su pozdravili naši cjenjeni gosti Senija Orlović iz Atlante koja je ujedno uručila donaciju nasem B-AKC Tampa Bay, nekoliko knjiga za našu biblioteku kao i godišnju besplatnu pretplatu na novine “SABAH”, doskorasnji Guverner Floride, Carli Krist, koji je svojim obraćanjem izmamio gromoglasne aplauze prisutnih i ovom prilikom dokazao da uživa punu podršku u svom radu od strane naše zajednice. Pohvalio je organizatore programa, koreografiju kao i specijalitete naše bosanskoherecegovačke kuhinje, Amir Makarević, predsjednik Kooridnacije KBSA Florida, je u ime Kooridnacije pozdravio prisutne goste i predsjedniku B-AKC Tampa Bay uručio DVD za dopunsku nastavu na bosanskom jeziku od I-IV razreda, koji su namjenjeni za dijecu u Dijaspori. Bosna i Hercegovina treba biti ponosna na svoju dijasporu.

Ova jedina manifestacija na Floridi koja je održana u povodu Dana državnosti BiH je pokazatelj da ćemo i u buduće raditi na očuvanju naše tradicije i kulture na ovim prostorima.