Podrška za izgradnju spomenika za žrtve genocida u BiH u Windsoru, Kanada

Podrška za izgradnju spomenika za žrtve genocida u BiH u Windsoru, Kanada

Pismo BH zajednicama Kanade i SAD-a,
Svim BH zajednicama u Kanadi i USA,

Postovani,

Pisem vam u ime BH Kluba Windsor koji je registrovana BH organizacija i djeluje u posljednjih 10 godina na prostorima grada Windsor (Ontario) i sire.

Iz ovog grada je potekla oficijelna kampanja za usvajanje rezolucije u Kanadskom Parlamentu o Genocidu u Srebrenici. Ta kampanja je uspjesno sprovedena u djelo i 19-tog Oktobra 2010-te godine Kanadski Parlament je jednoglasno usvojio tu rezoluciju (M-416).

Nasa nova ideja i zelja je da u nasem gradu Windsoru imamo trajno obiljezje u vidu simbolicnog spomenika koji ce odavati pocast zrtvama ovog genocida i koji ce podsjecati sljedece generacije na potrebu borbe za pravdu i potrebe sprecavanja genocida.

BH Klub Windsor je prihvatio ulogu sponzora ove akcije i izdvojio sumu od minimalno 5, 000, a maksimalno 10, 000 kanadskih dolara kao pocetni balans koji je potreban za placanje ovog projekta. (Procjena je da bi projekat mogao kostati do 50 000 dolara)

Nasa je nada da ce zajednicki prihodi iz ostalih BH zajednica Kanade i SAD-a visestruko premasiti ovu pocetnu sumu, sto ce nam obezbjediti najbolji moguci kvalitiet i lokaciju ovog spomenika.

Nasa je nada ce ovaj spomenik biti cesta destinacija mnogim Bosancima koji zive u Sjevernoj Americi i da cemo u Windsoru imati redovnu godisnju komemoraciju zrtvama ovog strasnog genocida i na taj nacin zbliztiti nase Bosance i Hercegovce u njihovoj borbi za pravdu.

Pozivamo vas da u okviru svojih mogucnosti u svojim zajenicama organizujete donatorske akcije (vecere, turnire, slobodne donacije, dzematske donacije, iftarske vecere, donacije iz vaseg budzeta itd) i proslijedite ih do BHKW kako bismo ostvarili ovaj znacajni cilj. Molimo vas da u sto kracem roku (najkasnije do 11. 07. 2011), obavisjestite BHKW o vasim namjerama po ovom pitanju, tj da li cete ucestvovati u akciji ili ne, i koju potencijalnu donaciju (suma) planirate donirati.

Za sve dodatne informacije mozete se obratiti na adresu BH Kluba Windsor
BHKW 8330 Enfield Pl. Windsor ON. N8S 4M9
I br. Tel: 519-551-4581 te E-mail adresu: senadali@yahoo.ca

Iskreno:

Senad Alicehajic
Predsjednik BHKW (koordinator projekta za podizanje spomenika)