KBSA Pozdravlja Odluku Suda Velike Britanije

KBSA Pozdravlja Odluku Suda Velike BritanijeKBSA pozdravlja jedino moguću ispravnu presudu povodom, u dnevnoplitičke svhe od strane Srbije, iskonstruisanom “slučaju Ganić”. Prilikom samog hapšenja gospodina Ganića KBSA je u svom javnom reagovanju tvrdio da se radi o politčki iskonstruisanoj optužnici.

Obrazlažući oslobadjajuću presudu sudija Timothy Workman je rekao:” Proces je pokrenut i iskorišten u političke svrhe i kao takav ukazuje na zloupotrebu britanskog suda. ….Zaključio sam da nema validne opravdanosti za vođenje procesa protiv gosp. Ganića”. Ovom izjavom pravno su potvrdjene činjenice o Ganićevoj nevinosti i politikanstvu srbijanskog pravosuđa i bilo kakav komentar bio bi suvišan.

KBSA čestita gosp. Ganiću ,njegovom odvjetničkom timu i članovima porodice na dostojanstvenom i hrabrom držanju kojim je branjena ne samo sloboda i ugled gosp. Ganića već i istina o agresiji na BiH i njenim braniocima. Gosp. Ganić je pokazao svoju spremnost da se argumentima a ne političkim spletkama ili skrivanjem, suprotstavi neosnovanim optužbama i pred sudom dokaže svoju nevinost. Završetak ovog sudskog procesa pokazao je da su u procesu ustvari uloge optuženog i tužioca trebale biti zamijenjene.  Želeći po svaku cijenu dokazati Ganićevu krivicu Srbija je priznala vlastitu obznanjujući svoju umješanost u međudržavnom sukobu na teritoriji BiH.

KBSA poziva državne organe BiH da što prije a na osnovu srbijanskog priznanja i otvaranja dokumentacije iz sramnog dogovora ICTY-Srbija pokrene obnovu procesa protiv Srbije za pravednu nadoknadu za žrtve i materjalna razaranja koje je pretrpjela tokom agresije na BiH.

KBSA se zahvaljuje gosp.Ganiću što je tako hrabro branio svoje lično i dostojanstvo svih bh patriota pred jos jednim pokušajem agresije na suverenitet BiH i slobodu njenih građana.

U ime KBSA

Hamdija Čustović, glasnogovornik