Reakcija Udruzenja Logorasa BiH pred sudjenje Radovanu Karadzicu

[skinite u .PDF]
Reakcija Udruzenja Logorasa BiH pred sudjenje Radovanu KaradzicuUdruzenje Logorasa u BiH (Saint Louis) – Ovih dana se za odlazak u Den Haag premaju nase Bosnjakinje i Bosnjaci, oni koji su prezivjeli, na svojoj kozi osjetili i svojim ocima vidjeli svako od njih po svoj dio strahota i cetnicko-ustaske agresije na Bosnu i Hercegovinu. Odlaze u Den Haag da prisustvuju i svjedoce na sudjenju najvecem zlocincu nakon Drugog svjetskog rata, Radovanu Karadzicu, srpskom Hitleru.

Premda se ova haska sudjenja najcesce pretvaraju u farsu ipak mozemo ocekivati decidirano postavljenu i transparentnu optuznicu, korektno i vremenski efektivno sudjenje, te donosenje jedine moguce presude.

Naime, da Karadzic u Den Haagu dobije i sto dozivotnih robija, to nece oprati prljave ruke i ostatke ostataka obraza takozvane medjunarodne zajednice koja je i dopustila nezapamcene zlocine provedene nad bosanskim Muslimanima, odnosno Bosnjacima. Nikakva kazna, medjutim, nece biti satisfakcija hiljadama i hiljadama majki koje su ostale bez sinova, hiljadama i hiljadama zena koje su ostale bez muzeva, hiljadama i hiljadama silovanih bosnjackih (muslimanskih) djevojcica, djevojaka i zena, nikakva kazna nece iz mezara i skrivenih masovnih grobnica ozivjeti oko dvije stotine hiljada mrtvih Bosnjaka (muslimana), te nikakva kazna nece vratiti osmijeh na lice Bosne i Hercegovine koja je demografski, ekonomski i konacno, psiholoski unistena ovim ratom. Mi znamo da je i buduca presuda Radovanu Karadzicu samo jedna pravna farsa. Kao sto su farse i parade bile druge presude gore spomenutog suda.

Naime, ta ista takozvana medjunarodna zajednica koja je i osnovala ICTY, sjedila je skoro cetiri godine skrstenih ruku praveci se slijepa, gluha i nijema za bosnjacke jade i muke. Svakom na Planeti je jasno da je ovo bio dozvoljeni zlocin i dozvoljeni genocid nad Bosnjacima (muslimanima), jer da je bilo gdje u Evropi u kratkom roku ubijeno “samo” hiljadu pasa, a da ne govorimo da je ubijeno “samo” hiljadu krscana, ili u jos gorem slucaju samo “stotinu” Jevreja, nadigla bi se dreka do neba i ta praksa ubijanja bi bila odmah zaustavljena. Posto se radilo o Bosnjacima-muslimanima i to u Evropi, dato je zeleno svjetlo za njihovo fizicko unistavanje, za genocid nad njima, te za sve nezapamcene zlocine koji su nad nama bili dopusteni.

U Evropi ima na hiljade udruzenja za zastitu zivotinja, a nema ni jedno za zastinu onih koji su one vjere koja je sada na svjetkim potjernicama. Pitamo se kada ce se naci neki Emile Zola da upre prstom i optuzi Evropu, koja se krije iza zasticenog znaka takozvane medjunarodne zajednice? Mi, medjutim, ostajemo ponosni Bosnjaci, muslimani, koji ne da nikad nece ostaviti svoju vjeru, vec ce sa islamom srastati da budu prst i nokat. Iako smo rastjerani po cijelom svijetu, svugdje s ponosom mozemo kazati ko smo i sta smo, te da nam je domovina ostala samo cjelovita Bosna i Hercegovina, za koju su prolivene rijeke bosnjacke krvi, a sto se sada nastoji zaboraviti i dekorativno sanirati ovim supljim presudama.

Udruzenje logorasa BiH – USA iz St. Louis-a izrazava punu podrsku zrtvama rat aiz BiH koje su ovih dana u pripremama pred odlazak u Den Haag na pocetak sudjenja najvecem zlocincu 20 vijeka, Radovanu Karadzicu.

Predsjednik – Sejad Muhic