Bosansko Američka Biblioteka Chicago Organizira Biznis Forum

Bosansko Američka Biblioteka Chicago Organizira Biznis ForumBosansko Americka biblioteka Cikago
Na adresi Conrad Sulzer Public Library
4455 North Lincoln/Montrose

POZIVA VAS

U subotu 13. juna 2009. godine od 2 do 5 popodne na skup pod nazivom:

Biznis forum – Networking event

Sa ucesnicima : Dzaferom Kulenovicem i Fawad Butt-om, bankarima i finansijerima, partnerima banke Crescent National (IO) Bank- u osnivanju;, Ismetom Ramicem, vlasnikom firme IR-Design; Emirom Zubovicem, vlasnikom firme Zubovic CPA Tax Services, clanom Privredne komore za jugoistocnu Evropu; advokatom Zijom Metovicem; Samijom Hajdarevic Diab, predstavnicom humanitarne organizacije Nasa realnost, Mirnom Sugar, vlasnicom Adriatic Sunsine turisticke agencije, i Aidom Zubovic, prevodiocem : engleski, njemacki, spanski, bosanski.

Nasi uvazeni gosti govorice o tome kako pokrenuti i odrzavati uspjesan mali biznis, sta je potrebno da se otvori banka, znacaj banke za jednu zajednicu i njene institucije, sta je to islamsko finansiranje i bankarstvo, kako funkcionise jedna arhitektonska i dizajnerska firma, sto je potrebno znati o knjigovodstvu i racunovodstvu, ulaganjima i pravnim savjetima, kao i o turizmu u jugoistocnoj Evropi, o religijskom i agro turizmu, o koriscenju tehnologija za stvaranje radnih mjesta u BiH, te dovodjenjem cirkulacije novca zapad istok i obratno. Bice predstavljena i humanitarna organizacija Nasa realnost, koja pomaze zensku djecu iz Bosne i Hercegovine koja ne idu u skolu jer ne mogu platiti prevoz.

Nasi panelisti iznijece i svoje utiske sa sluzbenog puta po Turskoj, Saudijskoj Arabiji,iI Ujedinjenim Arapskim Emiratima ( Dubai), bice prisutni i predstavnici Nijagara Fondacije, kao i ucesnici iz drugih etnickih zajednica u Cikagu.

Nakon izlaganja, publika ce moci da postavlja pitanja. Program je na engleskom sa prevodom na bosanski

Na skupu ce biti uruceno priznanje Dzaferu Kulenovicu za dugogodisnju saradnju i podrsku Bosansko americkoj biblioteci. Za detaljne informacije o nasim ucesnicima u programu, molimo vas pogledajte nas novi web site www.bosnianlibrarychicago.com.

Sluzicemo zdravu hranu iz nekoliko cikaskih restorana u sponzorstvu Mirne Sugar, a kafu, pice i kolace casti porodica Seferovic.

Svi govornici i organizatori volonterski ucestvuju u programu.

Program, parking i posluzenje besplatni. Svi ste dobrodosli.

Selena Seferovic
Direktorica Bosansko americke biblioteke Cikago
773 381-1942
selseferovic@sbcglobal.net