Saopćenje Generalnog Konzulata Bosne i Hercegovine u Čikagu

(Skinite u PDF Formatu)

Saopćenje Generalnog Konzulata Bosne i Hercegovine u ČikaguČikago, IL (04.05.2009). Generalni konzulat Bosne i Hercegovine (GK BiH) Čikago

obavještava sve državljane Bosne i Hercegovine (BiH) koji žive na našem jurisdikcionom području (lista na dnu stranice) da je naš konzulat kreirao vlastitu internet stranicu.
Naša internet stranica ima adrese www.gkbihcikago.com ili www.cgbhchicago.com.

Putem naše internet stranice državljani BiH sada mogu predati zahtjeve za pasoš/putovnicu, štampati potrebne formulare i uputstva, dobiti odgovore na često postavljena pitanja, informisati se o aktivnostima konzulata te dobiti više informacija o našoj državi Bosni i Hercegovini. Informacija je dostupna na službenim jezicima Bosne i Hercegovine kao i na engleskom jeziku.

Takodje obavještavamo državljane BiH koji nemaju pristup internetu, da je naš konzulat unaprijedio telefonsku centralu kojom je znatno povećan broj telefonskih linija. Broj telefona GK BiH Čikago je ostao nepromjenjen: 1-312-951-1245 kao i broj faksa: 1-312-951-1043.

Nadamo se da ćemo izradom internet stranice i lakšim telefonskim pristupom omogućiti našim državljanima brži pristup informacijama kao i pružiti kvalitetniju uslugu.

Jurisdikciono područje našeg konzulata uključuje savezne države Arizona, California, Colorado, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Michigan, Minnesota, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, North Dakota, Ohio, Oregon, South Dakota, Tennessee, Utah, Washington, Wisconsin i Wyoming. Za ostale savezne države, naši državljani se trebaju obratiti našoj Ambasadi u Washington, D.C. (www.bhembassy.org)

GENERALNI KONZUL

Eldin Kajević