Potpišite Peticiju za Dan Sjećanja na Bosanski Genocid u Državi Washington

Potpišite Peticiju za Dan Sjećanja na Bosanski Genocid u Državi Washington

Koordinacija KBSA u državi WA je pokrenula peticiju podrške za rezoluciju u parlamentu države Washington. 

Zelimo da vas upoznamo o trenutnom stanju akcije o usvajanju senatorske rezolucije da se 11 Juli, 2011 u drzavi Washington proglasi kao Dan sjecanja na zrtve genocida u Bih 1992-1995.

Do sada imamo finalnu verziju rezolucije i nakon sastanka sa drzavnom senatoricom Maralyn Chase (Shoreline District) ona je pristala da bude sponzor rezolucije i da je predstavi u drzavnom senatu na glasanje. Senatorica Chase je inace velika prijateljica bosanskog naroda u drzavi Washington i nama je cast  sto je ona pristala da predlaze nasu rezoluciju.

Vazno je da mi kao zajednica pokazemo senatorici Chase i drugim senatorima da postoji veliki interes i podrska za ovu rezoluciju. U tom smislu pokrenuta je PETICIJA sa ciljem da se skupi sto vise potpisa koje bi senatorica koristila kao argument za usvajanje ove rezolucje.

PETICIJU MOZETE PRONACI NA LINKU:

 
http://www.petitiononline.com/11071995/petition.html Na datom linku potrebno je da unesete svoje ime (name), e-mail adresu (e-mail address), i grad u kojem zivite (city). Ako hocete mozete napisati komentar u kojem kratko kazete sta ova rezolucija vama znaci.

Pozimavo sve zainteresovane da se sljedecih 7 dana ukljuce u prikupljanju sto viseg broja potpisa za peticiju i na taj nacin pomognemo senatorici Chase u realizaciji ovog vaznog projekta.

Molimo vas da odmah POTPISETE nasu PETICIJU i da ovaj e-mail (sa linkom za peticiju) posaljete (forvardujete) vasoj rodbini i vasim prijateljima preko e-maila. Zamolili bih sviju da posalju ovaj e-mail najmanje 5 drugim ljudima i tako da se znaje o ovoj peticiji siri i sve vise potpisa skupi.

Uz vasu pomoc Bosanske zrtve genocida nikad nece biti zaboravljene. Hvala vam na pomoci!

Mirza Velagic
Clan UO Kongresa Bosnjaka Sjeverne Amerike u Drzavi Washington (KBSA-WA)